Επικαιρότητα

Κόντρα σε υψηλούς τόνους Γαβρόγλου – Κουτσούμπα για τους εκπαιδευτικούς

«Να αφήσετε το «αθώο» υφάκι» προέτρεψε τον υπουργό Παιδείας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ όταν ο Κ. Γαβρόγλου αναρωτήθηκε ποίο σύστημα διορισμών προτείνει το ΚΚΕ – Δ. Κουτσουμπάς: «Εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμοι διορισμοί.

Κόντρα σε υψηλούς τόνους είχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Βουλή για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Ο Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε στην Βουλή την νέα μοριοδότηση για το διορισμό των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε «δίκαιο» το σύστημα που εξισορροπεί μεταξύ της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών προσόντων, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε «εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών επικρίνοντας την προσπάθεια να αποσυνδεθεί το πτυχίο από το επάγγελμα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε οργισμένα στον Κ. Γαβρόγλου όταν ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την απορία του για το ποίο σύστημα διορισμών προτείνει το ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας προέτρεψε τον Κ. Γαβρόγλου «να αφήσετε το «αθώο» υφάκι» και να μιλάει «ντόμπρα και σταράτα», καθώς γνωρίζει τι προτείνει το ΚΚΕ. Ο Δ. Κουτσούμπας αντέδρασε και στην κριτική του Κ. Γαβρόγλου για το αίτημα για 30.000 διορισμούς θυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον χαρακτήρισε «υπουργέ της αμάθειας και των Μνημονιακών μεταρρυθμίσεων».

Κ. Γαβρόγλου: Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια 15.000 μόνιμοι διορισμοί

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια γίνονται 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών κι επισήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι δεν θα κάνει διορισμούς. Ο Γ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η προϋπηρεσία μοριοδοτείται μέχρι 120 μήνες, πάνω κι από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ επέμεινε στην σημασία της μοριοδότησης των ακαδημαϊκών προσόντων των εκπαιδευτικών παρατηρώντας χαρακτηριστικά: «τέρμα εσύ, ποτέ, αυτό θα πούμε;» Ο Κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «τρελή φιλολογία» τα περί απολύσεων, ενώ απέρριψε την κριτική ότι αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα. Δ. Κουτσούμπας: Τους λέτε το πτυχίο δεν είναι αρκετό, να ζητάτε μία ζωή προσόντα

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι με το νέο σύστημα διορισμών «ανακυκλώνεται το καθεστώς της αδιοριστίας και των αναπληρωτών», ενώ σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί «πήραν πτυχίο και τώρα τους λέτε «δεν είναι αρκετό, να ζητάτε μία ζωή προσόντα». Ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε και στο επιχείρημα ότι οι περιορισμένοι πόροι δεν επιτρέπουν επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκει να διαθέσει τέσσερα δισ. ευρώ για την «πολεμική μηχανή» του ΝΑΤΟ.

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *