Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ υπενθύμισε πως είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. «Αυτή τη στιγμή, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει μόνο ένας έμπειρος αξιωματικός! Όλοι οι άλλοι έχουν ξηλωθεί. Ας μας εξηγήσει η πολιτική ηγεσία ποιος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα θέματα τάξης και ασφάλειας. Δεν είναι θέματα κεντρώα, δεξιά ή αριστερά. Τέμνουν οριζόντια την ελληνική κοινωνία και μας απασχολούν όλους, γιατί όποιος θέλει να είναι ελεύθερος, δε μπορεί να φοβάται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως πλέον τέμνονται με τα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας και χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015 στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι από τα σύνορά μας, χωρίς screening και έλεγχο. Είχαμε εμπόριο λευκής σαρκός, ισλαμική τρομοκρατία. Ο τρόπος με τον οποίο τα χειρίστηκε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργούν προβληματισμό. Ελέγχουμε αποτελεσματικά ποιοι έχουν περάσει και βρίσκονται στη χώρα μας; Πώς ενεργούν και ποιες είναι οι στοχεύσεις τους; Ποιοι είναι στα εγκαταλειμμένα κτίρια των Εξαρχείων; Ο έλεγχος έχει χαθεί. Ανάπτυξη και ευημερία για τον τόπο δε γίνεται να υπάρξουν σε περιβάλλον ανασφάλειας» δήλωσε εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί.

«Θα κάναμε την ίδια συζήτηση αν σήμερα θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή; Το απεύχομαι ειλικρινά, αλλά αν κανείς δει την αλληλουχία των γεγονότων, δεν απέχουμε πολύ από εκεί. Και τότε εκ των υστέρων θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει την ευθύνη και θα πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Δεν υπάρχει πρόληψη και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση αισθάνεται ιδεολογικά αδύναμη και δεν μπορεί να ελέγξει την μήτρα του 2,5% της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, από την οποία προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ κοντά με τα Εξάρχεια και την αναρχία. Δεν είναι ψέμα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης για τη 17 Νοέμβρη, ότι ήταν μόνιμα κάτω από τη ΓΑΔΑ, όταν συλλαμβάνονταν άνθρωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου. Υπάρχει ανοχή, όπως ανοχή υπάρχει και στο Ρουβίκωνα. Αυτός που διοικεί έχει την ευθύνη όλης της χώρας, όλων των πολιτών. Δε μπορεί να κοιτάει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση δια της ταξικής φρασεολογίας που χρησιμοποιεί ότι κοιτά ένα μόνο κομμάτι της χώρας και αδιαφορεί για τα θέματα τάξης και ασφάλειας» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.