Κανένα σχόλιο δεν πρόκειται να υπάρξει από την Προεδρία της Δημοκρατίας σχετικά με την αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, επικεντρώνοντας σε θέματα για τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών για το χρονικό διάστημα μετά το 2004.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Προεδρία της Δημοκρατίαςεμφανίζεται ικανοποιημένη από την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση για την ουσία της υπόθεσης με στοιχεία τα οποία δεν αμφισβητούνται.
Όλα αυτά την ώρα που η υπόθεση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς η δικογραφία διαβιβάζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην δικογραφία αναφέρεται το όνομα πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ το οποίο απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάντως το κόμμα της Φώφης Γεννηματά αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης σε ό,τι αφορά στην αναμόχλευση της υπόθεσης C4I και από σκευωρία εναντίον του Κώστα Σημίτη πέρασε στην αντίθεση αναζητώντας τυχόν ευθύνες που έχουν πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή και πιο συγκεκριμένα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε γελοίες και αναπόδεικτεςτις κατηγορίες, «οι οποίες επιχειρούν να συμψηφίσουν, να θολώσουν τα νερά, να δημιουργήσουν ένα πέπλο που καλύπτει μια σειρά από ενέργειες των ίδιων των κυβερνήσεων του παλαιού καθεστώτος, οι οποίες, οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα είπε ότι «έχω ακούσει και αυτή τη θεωρία περί του Ρασπούτιν ή του υποτιθέμενου δικτύου Καραμανλικών στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ήρθε στο προσκήνιο πάλι με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα βούλευμα , το οποίο έλεγε ότι θα έπρεπε να έχει έρθει αμελλητί στη Βουλή, μια δικογραφία που αφορούσε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Μαρκογιαννάκη και αν δεν κάνω λάθος τον κ. Πολύδωρα.
Τέτοιο βούλευμα υπάρχει μόνο στη φαντασία του ΚΙΝΑΛ που το επικαλείται. Κανένα διατακτικό κανενός βουλεύματος δεν κάνει λόγο για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, που θα όφειλε να έχει γίνει από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο υπήρχε, θα αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την ελληνική Δικαιοσύνη και όχι την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, το βούλευμα αυτό υφίσταται μόνο στη φαντασία του ΚΙΝΑΛ».
Όπως αναφέρουν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, το συγκεκριμένο βούλευμααφορά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Στην Εξεταστική Επιτροπήπου είχε γίνει το 2011, με διακομματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχε αποφασιστεί ότι στην περίπτωση των τριών αυτών πρώην υπουργών της ΝΔ –αυτό είναι με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ- δεν υφίσταται καμία ποινική ευθύνη.
Στη συνέχεια, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το 2014, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή με το σκεπτικό ότι η Εξεταστική Επιτροπή του 2011 είχε καταλήξει για το θέμα.
Χθες πάντως η κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. «Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα.
Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» ανέφερε σε ανακοίνωση της.