Επικαιρότητα

Κατρούγκαλος για ΝΔ: Με το όπλο της πρότασης μομφής θα πυροβολήσουν τα πόδια τους

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, εκτιμώντας ότι “ακόμη και αν ο κ. Μητσοτάκης υποκύπτει στους σκιώδεις αρχηγούς της ΝΔ Γεωργιάδη και Βορίδη οι περισσότεροι βουλευτές δεν θα τον ακολουθήσουν”.

Βέβαιος ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ανέφερε συγκεκριμένα: “Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχει πλειοψηφία γιατί δεν έχω αμφιβολία για το εθνικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν οι περισσότεροι βουλευτές. Ακόμη και αν ο κ. Μητσοτάκης υποκύπτει στους σκιώδεις αρχηγούς της ΝΔ Γεωργιάδη και Βορίδη οι περισσότεροι βουλευτές δεν θα τον ακολουθήσουν. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Η δοκιμασία που προέκυψε με τις δηλώσεις Ζάεφ έδωσε τη δυνατότητα για διευκρινίσεις, δεν υπάρχει πια δυνατότητα καπηλείας. Επιβεβαιώθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών. Ηταν προβληματικές οι δηλώσεις Ζάεφ αλλά τα γραπτά μένουν και η συμφωνία είναι εδώ. Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια. Το κρίσιμο διάστημα είναι από τέλος Ιανουαρίου μέχρι Μάρτιο. Η κύρωση είναι μια κρίσιμη πολιτική στιγμή αλλά θα έχουμε μια συνολική επιβεβαίωση των επιλογών μας στην εξωτερική πολιτική”.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε ότι “με το όπλο της πρότασης μομφής θα πυροβολήσουν τα πόδια τους. Την περιμένουμε και την καλωσορίζουμε”.

Σχετικά με το θόρυβο που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ σημείωσε τα εξής:

“Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολη υπόθεση. Μετά τις διορθωτικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στα Σκόπια έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να σπαταληθεί το διπλωματικό κεφάλαιο που έχουμε σωρεύσει. Η συμφωνία αναφέρεται σε μια νοτιοσλαβική γλώσσα που καμία σχέση δεν έχει με την αρχαία ελληνική Μακεδονία μας. Ως προς την εθνότητα, υπάρχει αναφορά σε βορειομακεδονική ιθαγένεια”.

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *