Επικαιρότητα

Καμμένος: “Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης, μόνο αν συνδεθεί με τις Πρέσπες”

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό»

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, όπου ουσιαστικά “μπλόκαρε” το αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ για εξουσιοδότηση να ζητήσει από τον Τσίπρα την απόσυρση των υπουργών που ανήκουν στους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Η νέα παρέμβαση Καμμένου σηματοδοτεί μια νέα αναδίπλωση και υπαναχώρηση από τη σκληρή στάση που άφηνε να εννοηθεί ότι θα τηρήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τις προηγούμενες ημέρες, μετά και τα όσα έγιναν νωρίτερα στην ΚΟ του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του κόμματος φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές εξουσιοδότηση ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι υπουργοί από την κυβέρνηση και να μην τους ξαναβάλει ο Τσίπρας σε υπουργικές θέσεις ούτε στα ψηφοδέλτια. Το αίτημα Καμμένου δεν έγινε δεκτό, καθώς η πλειονότητα των βουλευτών διαφώνησε ενώ ζητούσαν να είναι όλη η ΚΟ παρούσα, μεταξύ αυτών τα δύο απόντα στελέχη, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Χρυσοβελώνη και για αυτό η πρόταση δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

Αφού κατέληξε σε αδιέξοδο η πρόταση Καμμένου, υπήρξε άλλη πρόταση από βουλευτές αυτή τη φορά, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Ωστόσο, οι ίδιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ μιλώντας το  ΤOC δεν μπορούσαν να απαντήσουν τι θα κάνουν τελικά αν ο Αλέξης Τσίπρας τραβήξει το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ διεκόπη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, με το βλέμμα στα Σκόπια, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιχειρεί να δείξει ότι υπάρχει ομοιογένεια του κόμματος και να αναφέρει ότι “είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση”. Ο κ. Καμμένος διέψευσε τα σενάρια που αναφέρουν ότι θα ζητούσε ψήφο κατά συνείδηση σε περίπτωση που τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ επανέλαβε ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια ούτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει, ούτε όμως η προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Star. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες όλοι οι βουλευτές του κόμματος πλην της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σε διάψευση των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το «άδειασμα» Καμμένου, προχώρησαν λίγη ώρα αργότερα κύκλοι των ΑΝΕΛ..

Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωναν το απόγευμα της Παρασκευής κύκλοι του κόμματος. Και καταλήγουν προσθέτοντας ότι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια.

ΝΔ: «Αυτοεξευτελισμός»

«Αυτοεξευτελισμός, σύμφωνα με το λεξικό, είναι το τελευταίο στάδιο της αυτοταπείνωσης, στο οποίο περιέρχεται κάποιος συνειδητά ή ασυνείδητα μέσω της πλήρους απώλειας της υπολήψεώς του», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της «για τις εξέλιξεις στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου» και προσθέτει: «Αφιερωμένο και στους δύο».

Ποτάμι: Ο Καμμένος παράγει παραπολιτική και χυδαιότητα

«Δεν δώσαμε ποτέ βάση σε αυτά που λέει ο κ.Καμμένος και ούτε τώρα θα δώσουμε» σχολιάζει το Ποτάμι και προσθέτει: «Το μόνο που παράγει είναι παραπολιτική και χυδαιότητα – το απέδειξε άλλωστε και με την τελευταία αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον Γιώργο Αμυρά. Με εξαίρεση τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον παίρνει στα σοβαρά. Το κακό όμως είναι ότι ο κ.Καμμένος είναι εδώ και 4 χρόνια ο Υπουργός Αμύνης της χώρας».

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *