Επικαιρότητα

Καμμένος διαβεβαιώνει, Τσίπρας… πιστεύει – Γιατί δεν ανησυχούν στο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου παρά τα θρυλούμενα δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερακαθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του δίνουν βάση στις διαβεβαιώσεις Καμμένου ότι θα φύγει από την κυβέρνηση λίγο πριν έρθει η συμφωνία στην Βουλή.

Έτσι η αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών ήταν μάλλον ήπια μπροστά στον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ενώ έδειξαν να πιστεύουν τις διαβεβαιώσειςτου κυβερνητικού τους εταίρου ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει σε καμία περίπτωση μια πρόταση μομφής στην περίπτωση που η ΝΔ κάνει την απειλή της πράξη.

Η διαβεβαίωση αυτή, την οποία μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας την έδωσε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, φαίνεται ότι για την ώρα είναι αρκετή για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτή την συζήτηση καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα τον Πάνο Καμμένο. Όπως λένε, όταν θα φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας εκεί θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα.

Χθες πάντως ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης έκανε γνωστό ότι ο Τέρενς Κουίκ δεν ανήκει πλέον στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είναι ομόφωνη απόφαση του κόμματος. Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος. Τέλος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στη κυβέρνηση πάντως ήρθε ως «μάνα εξ ουρανού» η στάση του βουλευτή της Ένωσης  Κεντρώων Γ. Σαρίδη, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την πόρτα της  κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό» είπε ο Γ. Σαρίδης. «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει- τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *