Έκθετος ο φρούραρχος της Βουλής για την εισβολή Ρουβικώνα, μετά το ξέσπασμα Γεροβασίλη

Μετατοπίζονται οι ευθύνες στο φρούραρχο μετά το «κράξιμο» της Γεροβασίλη στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ και μέρες εκφραζόντουσαν φόβοι για ενδεχόμενο χτύπημα ωστόσο η φύλαξη του κτιρίου φάνηκε απροετοίμαστη, ενώ εικόνες του βανδαλισμού διαδόθηκαν σε όλα τα διεθνή μέσα προκαλώντας αρνητικά σχόλια και εξέθεσαν και το κοινοβούλιο και την αστυνομία. Το «λαβωμένο» κτίριο της βουλής αποδεικνύει περίτρανα τα κενά ασφαλείας στο θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενο χώρο στην Ελλάδα.

Τηλεδιάσκεψη με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Στην τηλεδιάσκεψη εκφράστηκε η ανησυχία και ο φόβος κλιμάκωσης των επιθέσεων ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου. Οι Αρχές, μετά το «ντου» στη Βουλή, φοβούνται επιθέσεις και παρεμβάσεις από ομάδες αναρχικών σε ένδειξη στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και από ακροδεξιούς στη βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκπονήθηκε, λοιπόν, ειδικός σχεδιασμός με διπλές περιπολίες της αστυνομίας σε καίρια κτίρια και σε εκλογικά κέντρα.

Τρία επιπλέον άτομα αναζητούν οι αρχές για την επίθεση.

Θέμα χρόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη τους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το αδίκημα του κακουργήματος καθώς η βουλή θεωρείται διατηρητέο κτήριο και ο βανδαλισμός τιμωρείται αυστηρά.

Ο μοναδικός μέχρι τώρα συλληφθείς 36χρονος, οδηγείθηκε στον ανακριτή και διώκεται για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είναι γνώριμο στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Πάντως, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του έχει δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

 

Source:iefimerida
Μετάβαση στο περιεχόμενο