Επικαιρότητα

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Στόχος η καθολική επικράτηση στις Περιφέρειες

Στην Αθήνα τώρα, η ανάλυση του αποτελέσματος της Κυριακής συνεχίζεται, ωστόσο δεν μένει καιρός για χάσιμο, λόγω των εθνικών εκλογών. Από την οδό Πειραιώς επισημαίνουν ότι η ΝΔ επικράτησε στους νέους ψηφοφόρους(17-24 ετών), αλλά και στους συνταξιούχους (άνω των 65 ετών), παρά τη γενικότερη φημολογία περί του αντιθέτου. Επίσης, η ΝΔ υπερέχει στις προτιμήσεις όλων των επαγγελματικών ομάδων, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό πως το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι η… εκδίκηση της μεσαίας τάξης.

Σημαντική, τέλος, είναι για τους επιτελείς της ΝΔ η κατάσταση στην Κρήτη και η νίκη που πετυχαίνει σε δύο νομούς (Χανιά και Ηράκλειο) για πρώτη φοράστη Μεταπολίτευση. Ενώ και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η ΝΔ – που είχε χάσει το 2015 με 11,8% διαφορά – κέρδισε το ΠΑΣΟΚ (ΚινΑλ σήμερα) με διαφορά 9,8%, φέρνοντας τα πάνω-κάτω σε σχέση με το 2015.

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στα στελέχη του πως πρέπει να στηρίξουν τους υποψηφίους της ΝΔ και στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με στόχο την καθολική επικράτηση στις περιφέρειες (12 στις 13). Όσο για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, τόνισε ότι θα το ορίσει ο ίδιος με δήλωσή του τις επόμενες ημέρες, ζητώντας, όμως, με ξεκάθαρο τρόπο από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να μην καταφύγουν στην παροχολογία και σε διχαστικό λόγο και να συμβάλλουν να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες για το σχέδιο της ΝΔ.

Source:newsit
Μετάβαση στο περιεχόμενο