Επικαιρότητα

Δένδιας σε Σταθάκη: Είστε πολύ χαλαρός, δεν πάμε για ένα τσιπουράκι;

Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της επόμενης εβδομάδας παρέπεμψε την υπόθεση της ΔΕΠΑ ο Γιώργος Σταθάκης, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από ΝΔ και ΔΗΣΥ στη Βουλή.

Ο υπουργός Ενέργειας επικαλέστηκε την σχετική επερώτηση που έχει καταθέσει η ΝΔ για το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της σημερινή επερώτησης που αφορά την κατάσταση της ΔΕΗ.

Απέρριψε πάντως τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την ύπαρξη σκανδάλου μεταξύ της ΔΕΠΑ και εταιρίας των συμφερόντων του Λαυρεντιάδη. Μίλησε για φαντασιακό και ανύπαρκτο σκάνδαλο και υποστήριξε ότι σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων με στόχο να διαγραφούν τα χρέη του επιχειρηματία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Το θέμα είχε «ανοίξει» νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντας αμήχανη την απάντηση που έδωσε ο υπουργός όταν  «έσκασε» η υπόθεση ότι δηλαδή η ΔΕΠΑ είχε χρέη και παλιότερα.

«Τότε γιατί διώκεται ο δικός διευθύνων σύμβουλος και όχι οι προκάτοχοι του» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον υπουργό.

Και συνέχισε «θα μας πείτε για την παράνομη ανταλλαγή των ακινήτων μεταξύ ΔΕΠΑ και Λαυρεντιάδη τα οποία αν και είχαν κοστολογηθεί για εννέα εκατομμύρια η ΔΕΠΑ τα κοστολόγησε για 90 εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενα και μέλη του υπουργικού συμβούλιου επικαλούμενος τα όσα είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος  περί εντολών που λάμβανε από υπουργούς.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αφού πρώτα αμφισβήτησε το success story του Γιώργου Σταθάκη περί ισχυρής ΔΕΗ παραθέτοντας και τα σχετικά οικονομικά στοιχεία, μίλησε για λεηλασία της ΔΕΠΑ προς όφελος του Λαυρεντιάδη. Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά εξέφρασε και την απορία του για την στάση της Δικαιοσύνης που δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες. Εξηγήσεις ζήτησε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Η στάση που κράτησε αρχικά ο υπουργός έναντι όλων αυτών των κατηγοριών έκαναν τον Νίκο Δένδια να αντιδράσει «Είστε συμπαθέστατος. Έχετε ένα χαλαρό ύφος σαν μην συμβαίνει τίποτα. Δεν πάμε να παίξουμε ένα ταβλάκι ή να πιούμε κανένα τσιπουράκι;», προέτρεψε με ειρωνική διάθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και παρατήρησε στον υπουργό ότι η στάση του δεν συμβαδίζει με το αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης.

«Θα κάνουμε τη συζήτηση την επόμενη εβδομάδα και θα δούμε αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό ή ανύπαρκτο πάντως θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να κλονίσετε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *