Επικαιρότητα

Χρυσοχοΐδης για την παραίτηση ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο κομματισμός δεν χωρεί στο Δημόσιο και στις υπηρεσίες ασφαλείας»

Την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Μάλιστα, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε και σχετική δήλωση στο επίσημο site του υπουργείου για την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Ο Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., θα βρεθεί στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την επιστροφή του τελευταίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Νασιάκος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νασιάκος θα είναι άτυπος σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Επί των ημερών του εξαρθρώθηκαν 17Ν και ΕΛΑ

Ο κ. Νασιάκος θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. Επί των ημερών του, εξαρθρώθηκαν η «17 Νοέμβρη» αλλά και ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας». Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι θα έχει τον ρόλο του άτυπου συμβούλου του κ. Χρυσοχοΐδη, τότε ο κ. Νασιάκος θα συνεργαστεί ξανά και με τον Λευτέρη Οικονόμου. Ο νέος υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επί της αρχηγίας του κ. Νασιάκου.

Λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, το 2004, η θητεία του κ. Νασιάκου είχε ξεπεράσει το όριο των τριών ετών και πρόκειται για τον μακροβιότερο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε μείνει στη θέση αυτή από τις 3 Αυγούστου 2001 έως τις 5 Οκτωβρίου 2004.

Source:iefimerida
Μετάβαση στο περιεχόμενο