Επικαιρότητα

Χρυσή Αυγή: Ποια είναι η Ουκρανή που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Η 52χρονη γυναίκα είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις Δημοτικές Εκλογές – Συνελήφθη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία

Στο σπίτι μίας 52χρονης Ουκρανής, η οποία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αιφνιδίασε τον Χρήστο Παππά και τον συνέλαβε στο σπίτι της γυναίκας, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα, στις Δημοτικές Εκλογές. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Δείτε βίντεο από το σπίτι στου Ζωγράφου:

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σήμερα ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμα και τον ειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος άνοιξε την πόρτα, φροντίζοντας να είναι ντυμένος και έτοιμος για τη μεταφορά του.

Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, τον Οκτώβριο, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον Παππά στο σπίτι του στον Χολαργό, όπου βρίσκονταν συγγενείς του, αλλά όχι ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Content retrieved from: https://www.protothema.gr/greece/article/1139296/hrusi-augi-poia-einai-i-oukrani-pou-ekruve-ton-hristo-pappa/.