Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις πρώην υπουργών για τους vip αστυνομικούς – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΑΑ

«Ας έρθει ο Χρυσοχοΐδης να μου τα ζητήσει»

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι πάνω στη διαταγή που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών που ανήκουν στην υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από πρώην υπουργούς.

Ο ένας διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι δηλώσεις τους κατά διαστήματα έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ μια φράση του στην έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα, είχε γίνει σλόγκαν στα χείλη των πολιτώνκαθώς είχε προκαλέσει την αντίδραση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός, αρνήθηκε να αποδεσμεύσει δύο από τους έξι συνολικά αστυνομικούς που είχε στην διάθεσή του, καθώς και να επιστρέψει το αυτοκίνητο που του είχε παραχωρηθεί, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, «ας έρθει ο Χρυσοχοΐδης να μου τα ζητήσει».

Στη δεύτερη περίπτωση που αφορά πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει άριστη γνώση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, μιας και ο ίδιος είχε επιχειρήσει κάποτε να συμμαζέψει την κατάσταση στην υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων και του ζητήθηκε να αποδεσμεύσει 10 από τους 12 αστυνομικούς που έχει στη διάθεσή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε με σύνεση την απόφαση, αλλά εμφανώς εκνευρισμένος ζήτησε να πάρουν και τους άλλους δύο αστυνομικούς!

Τους 5.000 έφτασαν οι vip αστυνομικοί!

Το 2014 ήταν 3.500 και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να τους κατεβάσει στους 2.000, αντίθετα τους ανέβασε στους 5.000», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Την ώρα που η εγκληματικότητα «καλπάζει», η ανασφάλεια των πολιτών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και τα αστυνομικά τμήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανομία χωρίς ούτε καν τον προβλεπόμενο αριθμό αξιοπρεπούς στελέχωσής τους, η υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων, αριθμεί πλέον τις 5.000 αστυνομικούς!

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κύριος Γιάννης Κατσιαμάκας, «Το 2014 ήταν 3.500 και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να τους κατεβάσει στους 2.000, αντίθετα τους ανέβασε στους 5.000. Πρόκειται για αποσπάσεις και διαθέσεις αστυνομικών και έτσι δεν μπορεί κανείς να μάθει πόσοι ακριβώς είναι».

Ο κύριος Κατσιμάκας, επισημαίνει πως η κίνηση Χρυσοχοΐδη, «θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Πρέπει να συγκεντρωθεί προσωπικό προκειμένου να βγει στο δρόμο και να στελεχώσεις μάχιμες υπηρεσίες και όχι να υπάρχει αυτή η δυσαναλογία που βλέπουμε με προσωπικό κατανεμημένο με καθαρά ρουσφετολογικό τρόπο».

 

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο