Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο -από τους τέσσερις που δραπέτευσαν αρχικά από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής- σκληρών Αλβανών ποινικών έχει εξαπολύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι παρά τις δύο συλλήψεις δεν έχουν βρεθεί τα όπλα που άρπαξαν από τους αστυνομικούς κατά την απόδραση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο φυγάδες είναι και οι πλέον επικίνδυνοι. Ο λόγος για τον διαβόητο «Τίτι», τον Αλβανό ποινικό που το 2012 δεν είχε διστάσει να σκοτώσει με Kalashnikov ένα νεαρό σεφ επειδή αντιστάθηκε την ώρα που άρπαζαν το όχημα του, ενώ στο ίδιο περιστατικό είχε πυροβολήσει και τραυματίσει βαρύτατα τον αδερφό του αδικοχαμένου σεφ. Ο δεύτερος είναι ο δράστης της ληστείας από τη βίλα του τραγουδιστή του Λευτέρη Πανταζή στην περιοχή της Βουλιαγμένης, απ’ όπου είχαν αρπάξει περίπου 1.000 ευρώ μετρητά και τη συλλογή με τα ρολόγια του.

Πώς έγινε η απόδραση

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, ένας από τους κρατούμενους αρχίζει να προσποιείται ότι υποφέρει από διάρροια και εμετούς, κάνοντας ότι σφαδάζει από τους πόνους. Ένας δεύτερος φωνάζει τον αστυνομικό – φύλακα της πτέρυγας που κρατούνται και του ζητάει να τον πάει σε ένα σάκο που βρίσκεται σε άλλο χώρο για να πάρει και να του δώσει φάρμακο. Όταν επέστρεψαν στο κελί κι άνοιξε η πόρτα, οι Αλβανοί κακοποιοί όρμησαν στον αστυνομικό, τον ακινητοποίησαν με την απειλή αυτοσχέδιου μαχαιριού και τον κατέστησαν σε κατάσταση ομηρείας.

Στη συνέχεια κι έχοντας ως όμηρο τον αστυνομικό ακινητοποιούν άλλους δύο φρουρούς της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής που βρίσκονταν στην πτέρυγα τους, δένοντας τους μάλιστα και με χειροπέδες κι αρπάζοντας τα κινητά τηλέφωνα κι ένα πιστόλι που βρίσκονταν στο γραφείο. Στη συνέχεια κατέβηκαν με τα πόδια στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ βγαίνοντας στον προαύλιο χώρο έπεσαν πάνω σε μία γυναίκα αστυνομικό που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού, με την απειλή όπλου την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν το δικό της πιστόλι. Μάλιστα, πήραν αυτή ως όμηρο βάζοντας τη μέσα σε περιπολικό με το οποίο κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πύλη του Μεταγωγών.

Εκεί συναντούν έναν ακόμη αστυνομικό σκοπό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβε να κρύψει στο φυλάκιο το υποπολυβόλο MP-5 που είχε. Ο αστυνομικός κατάφερε με ψυχραιμία να διαπραγματευτεί με τους δραπέτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η γυναίκα αστυνομικός και να μη φύγουν οι κρατούμενοι με το περιπολικό. «Άνοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουμε», φώναξαν οι Αλβανοί κακοποιοί προς τον σκοπό.

«Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα», απάντησε ο σκοπός. «Άνοιξε θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», επέμειναν εκείνοι. Ο αστυνομικός επέμεινε λέγοντας: «Χάνετε το χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια». «Δώσε μας το όπλο σου αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», ανταπάντησαν οι κρατούμενοι. «Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», είπε ο σκοπός και τότε οι κρατούμενοι την απελευθέρωσαν και του πήραν το όπλο. Στη συνέχεια, έφυγαν τρέχοντας.

Ο σκοπός ήταν μόνος του απέναντι σε τέσσερις κρατούμενους και έτσι εκτιμάται ότι δεν υπήρχε περιθώριο καλύτερης διαπραγμάτευσης. Μετά την απόδραση, οι δραπέτες πυροβόλησαν τουλάχιστον 3 φορές προς την πλευρά των αστυνομικών που επιχείρησαν να τους καταδιώξουν.