Επικαιρότητα

Ανακατεύει την «τράπουλα» ο Τσίπρας στη σκιά της βαριάς ήττας

Ο ρόλος της Αχτσιόγλου στο νέο «διευθυντήριο»

Το νέο “διευθυντήριο” που συνεδρίασε χθες το πρωί υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τους Πάνο ΣκουρλέτηΕυκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Παππά, Αλέξη Χαρίτση και Έφη Αχτσιόγλουέχει αναλάβει πολύ δύσκολο έργο το επόμενο διάστημα.

Η επικοινωνία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑδεν πέρασε στον κόσμο όσο θα ήθελαν στην Κουμουνδούρου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και στο κόμμα έχουν καταλήξει πως απαιτείται νέος σχεδιασμός, επικαιροποίηση, εκλαϊκευση του, αλλά και ένας λόγος μετριοπαθής που θα αφομοιωθεί πολύ πιο εύκολα από τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Χαρίτσης με την Έφη Αχτσιόγλου θα έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο για την καμπάνια του κόμματος μέσα στην εβδομάδα, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου, που μίλησαν στο newpost.gr, δεν θεωρούσαν απίθανο η υπουργός Εργασίας να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση η κα. Αχτσιόγλου μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μια τέτοια κίνηση θα βολέψει και την αρμόδια επιτροπή εξαιτίας της ποσόστωσης των γυναικών. Σε διαφορετική περίπτωση οι πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως θα πολιτευτεί στην Αθήνα.

Στο κυβερνών κόμμα ανεβάζουν ρυθμούς έχοντας πλέον συνολική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Το αρμόδιο τμήμα της Κουμουνδούρου αναμένεται να ολοκληρώσει την ανάλυση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι αύριο προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν ως “οδηγός” για τις εθνικές κάλπες. Εκτιμήσεις στελεχών της πλειοψηφίας αναφέρουν πως το “ρεύμα” που προκλήθηκε την προηγουμενη Κυριακή υπέρ της ΝΔ ήταν μη αναστρέψιμο και συνεπώς τα αποτελέσματα στον β΄ γύρο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ βαμμένος στό χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αξιολογούν το γεγονός πως δυο “κάστρα” του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 χάθηκαν.

Άλλες πηγές ξεχωρίζουν τις εκλογικές μάχες τονίζοντας πως οι βουλευτικές εκλογές που έρχονται θα έχουν άλλο χαρακτήρα και όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθούν σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους με το χρόνο ήδη να μετρά αντίστροφα. “Θα πάμε σκληρά – προγραμματικά απέναντι στη ΝΔ”, τόνιζε κορυφαίο στέλεχος που έχει γνώση των αλλαγών που προωθούνται στο επικοινωνιακό κόμματι. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κινούνται ήδη στην κατεύθυνση ανάδειξης της θετικής ατζέντας του κόμματος, των ρυθμίσεων που προώθησε, αλλά και των μέτρων που έχει στον άμεσο προγραμματισμό του. Παράλληλα θα επιμείνουν στην ανάλυση του πραγματικού σχεδίου της ΝΔ περνώντας από το “μικροσκόπιο” όλες τις δηλώσεις των μελών της γαλάζιας παράταξης.

Στην προεκλογική περίοδο, που θα ξεκινήσει επίσημα την επόμενη Δευτέρα, το βλέμμα της Κουμουνδούρου θα είναι στραμμένο, περισσότερο από ποτέ στο Κίνημα Αλλαγής. Το “διαζύγιο” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλάζει τα δεδομένα, αν και κομματικές πηγές χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά αντιφατική εξαιτίας της επίθεσης που συνεχίζει να εξαπολύει στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Βγαίνει με γραμμή Βενιζέλου”, τονίζουν χαρακτηριστικά, ενώ όλο το επόμενο διάστημα θα ζητούν επιτακτικά από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί για το αν σκοπεύει να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Εμείς θέλουμε το ΚΙΝΑΛ να είναι στην οικογένεια της προοδευτικής διακυβέρνησης”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο