Επικαιρότητα

Αλλαγή πλεύσης από Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά»

Ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως άλλαξε πλεύση από χθες, καθώς πλέον διαμηνύει ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Republika» της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζάεφ ανασκεύασε τη χθεσινή του τοποθέτηση στο Euronews, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα εφαρμόσει στο ακέραιο ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Χθες είδα κάποιες αντιδράσεις, ακόμη και από την ελληνική πλευρά, σε σχέση με τη συνέντευξη στο Euronews. Οπωσδήποτε θα συνεχίσουμε την εφαρμογή τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ανασκευάζοντας τη χθεσινή δήλωση περί «παγώματος» μέρους της συμφωνίας.

Και συνέχισε: «Πρέπει να εμπνεύσουμε τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας να εφαρμόσουν τη συμφωνία. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία όσες παρατηρήσεις ήρθαν από την ελληνική πλευρά».

«Είδαμε και το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες. Αλλά περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να υλοποιηθούν» έσπευσε να συμπληρώσει, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «republika.mk».

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας.

«Είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που σχετίζονται με την ΕΕ είναι τμήμα της. Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και πάνω σε όσες παρατηρήσαμε οι ίδιοι».

Source:newpost